Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

June 8, 2015 at 8:38 pm Leave a comment

KENTRIKH EPITROPH

Ισχυρή δόση ανανέωσης με επικράτηση των δυνάμεων του απερχόμενου γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλπης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά που κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς της στο συνέδριο εκλέγει περίπου 30-35 άτομα της επιρροής της στο όργανο των συνολικά 130 μελών (θα προστεθούν ακόμη 15 άτομα αριστίνδην, οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ).

Ο κ. Ανδρουλάκης, αν και δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, εντούτοις επιβεβαίωσε τη δυναμική που φημολογούνταν ότι διαθέτει σε επίπεδο εσωκομματικών συσχετισμών, εκλέγοντας σχεδόν τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (60 άτομα μαζί με περίπου 5 υποψηφίους της ομάδας Σκανδαλίδη), γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει σε ένα σημαντικό βαθμό την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας από τη βάση των μελών και των φίλων του κόμματος. Πάντως, ο ίδιος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παράσχει επισήμως στήριξη σε κάποιον από τους τρεις διεκδικητές, έχοντας θέσει τα γενικά κριτήρια για το νέο πρόεδρο στην ομιλία του στο συνέδριο.

Από τους υπόλοιπους διεκδικητές της αρχηγίας, πολύ ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα από το επιτελείο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που φέρεται να ελέγχει γύρω στα 20 μέλη του οργάνου και ελπίζει ότι θα είναι εκείνος δεύτερος στην κούρσα των τριών, μεταφέροντας τη διαδικασία στο β΄ γύρο.

Περί τα 10 άτομα εκλέγει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ξεκινά από σήμερα προεκλογικές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπόλοιποι εκλεγέντες στην Κεντρική Επιτροπή καταλογίζονται ως “αυτόνομες” υποψηφιότητες.

Οι πρώτοι δέκα σε σταυρούς είναι οι Νίκος Σαλαγιάννης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Θανάσης Χειμωνάς, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Ασκούνης και Παντελής Καψής.

Στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διαπιστεύτηκαν 2392 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και ψήφισαν 2153, εκπροσωπώντας τα 40 χιλιάδες μέλη και φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων.

– Μετά από απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και αφού ελήφθησαν υπόψιν οι ποσοστώσεις -των Γυναικών (30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών) και των Αποδήμων (5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών), όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος, η τελική σύνθεση της νέας ΚΠΕ διαμορφώνεται κατά σειρά εκλογής (δείτε ΕΔΩ).

– Εκτός από τα 130 εκλεγμένα μέλη στην νέα ΚΠΕ συμμετέχουν οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης συμμετέχουν οι πρόεδροι τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων.

– Η εκλεγμένη νέα ΚΠΕ είναι ανανεωμένη περίπου κατά 50%.

Πηγή: efsyn.gr

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Γαία πυρί μιχθήτω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

June 2015
M T W T F S S
« May   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggers like this: