Άρχισαν πάλι τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ

December 21, 2013 at 1:16 pm Leave a comment

PASOK

Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ προς τα Αριστερά ζητούν από την ηγεσία του Κινήματος εφτά στελέχη, μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου.

Με επιστολή που απέστειλαν τα στελέχη προς τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ασκούν έντονη κριτική στις στρατηγικές επιλογές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να διολισθήσει ιδεολογικά η παράταξη, να ασπαστεί -χωρίς αντιστάσεις- νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να έχει σήμερα διαρκώς φθίνουσα πορεία.

Τα εφτά στελέχη που καλούν σε ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης «με αυτονομία και αυτοτέλεια» αφήνουν αιχμές για την πρωτοβουλία των 58, τονίζοντας ότι μια τέτοια προσπάθεια δε γίνεται «σε θέατρα και σε δελτία των 8.00», ενώ με σκληρή γλώσσα αναφέρονται στη στάση της τρόικας την οποία κατηγορούν ότι δεν ενδιαφέρεται για την υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα αλλά επιδιώκει τη «μακροχρόνια απόλυτη επιβολή ενός «καθαρού» νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου και ενός συμβατού προς αυτό νέου πολιτικού συστήματος, απόλυτα ελεγχόμενου και «αγοραίου».

Οι υπογράφοντες, όλοι τους μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι πρώην βουλευτές (Γιάννης Αξαρλής, Παναγιώτης Γιακαλής, Ντίνα Λάζαρη, Κώστας Μαμέλης, Κώστας Πούλιος, Θανάσης Παπαγεωργίου και Χάρης Τσιόκας) ζητούν πιο συγκεκριμένα συζήτηση και ξεκάθαρες θέσεις σε εφτά θέματα:

1.Για την αυτονόητη πολιτική αυτονομία της παράταξης, την απεμπλοκή της από την λεόντεια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και για την οριστική εκρίζωση του στείρου παρακολουθηματικού κυβερνητισμού.

2.Για την επιβαλλόμενη αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος προς τα Αριστερά.

3.Για την ευκαιριακή συμμετοχή της παράταξης σε συλλογικό μόρφωμα που δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικών διεργασιών και αιτημάτων, αλλά μάλλον πρόκειται για προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικούstatus quo που στηρίζεται από συγκεκριμένα κέντρα.

4.Για ηγετικές ομάδες-εξοπλισμένες ιδεολογικά-που θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της σύγκρουσης με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και με την αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

5.Για να μην χαριστεί τίποτε και σε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατικής Διαδικασίας.

6.Για την απομάκρυνση του Κινήματος από τη μετάλλαξη, τη παραβίαση και τη νόθευση της ιδεολογίας του.

7.Για το σύγχρονο και θεσμικό Κίνημα, με ισχυρούς συμβολισμούς, καθαρή στρατηγική, τίμια και ελκυστική αφήγηση, ορατό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Μόνον σε μια τέτοια συζήτηση θέλουμε και μπορούμε να λάβουμε μέρος», επισημαίνουν ολοκληρώνοντας την παρέμβασή τους.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνέρχεται την Κυριακή στις 10.30 στο ξενοδοχείο Κάραβελ και ανοίγει τις εργασίες της με τις εισηγήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Αντιπαράθεση για τον τρίτο πόλο Ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του συνέντευξη μετά το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

December 2013
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: