Παρωδία με παραπομπή μόνο για Παπακωνσταντίνου

January 18, 2013 at 6:38 am Leave a comment

PARWDIA

Έπειτα από μία πολύωρη και επεισοδιακή συνεδρίαση-παρωδία, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε κατά τη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με βάση την πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή θα αποτελείται από 15 βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει πόρισμα στις 25 Φεβρουαρίου.

Αντιθέτως, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

Στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απουσίαζαν οι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Θεόδωρος Παραστατίδης (ανεξάρτητοι), Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ), Ηρώ Διώτη και Γιάννης Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ).

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές, κατά 6 και «παρών» τρεις.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ, 26 κατά, ενώ βρέθηκαν 4 άκυρα.

Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ, 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία «παρών».

Ανά πρόσωπο, στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο βρέθηκαν 225 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων έγκυρα ήταν 154, άκυρα 15 και λευκά 56. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 24, ενώ «παρών» δήλωσαν 2. Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – ΧΑ ψήφισαν 104 βουλευτές, κατά 23, ενώ «παρών» δήλωσε ένας.

Στην τρίτη κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου βρέθηκαν 224 ψηφοδέλτια, από τα οποία έγκυρα ήταν 107, άκυρα 14 και λευκά 103. Υπέρ της πρότασης παραπομπής του πρώην Πρωθυπουργού, τάχθηκαν 80, κατά 19, ενώ «παρών» δήλωσαν 8.

Τέλος, στην τέταρτη κάλπη για τον Λουκά Παπαδήμο βρέθηκαν 221 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 114 έγκυρα, άκυρα 7 και 111 λευκά. Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – ΧΑ τάχθηκαν 63 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 34 και «παρών» δήλωσαν 6.

*Με πληροφορίες από http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Entry filed under: Γενικά Θέματα.

Η Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά Στα χνάρια του αδελφού του

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: