Σύσκεψη στη σκιά των πυροβολισμών

January 15, 2013 at 6:52 am Leave a comment

maximou

Στη σκιά των πυροβολισμών στα γραφεία της ΝΔ και με το θέμα της κλιμάκωσης των φαινομένων βίας να προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου στην πρώτη τους σύσκεψη για το 2013.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, οι οποίοι –εμμέσως ή ευθέως- έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τα απανωτά κρούσματα επιθέσεων σε διάφορους στόχους όπως γραφεία κομμάτων και σπίτια δημοσιογράφων, είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν -κατόπιν πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- να συναντηθούν και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος.

Παρ’ όλα αυτά η ατζέντα δε θα είναι μονοθεματική, καθώς ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα βάλει επί τάπητος διάφορα θέματα.

Καταρχάς, ενόψει συζήτησης στη Βουλή για την προκαταρτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις συγκυβερνώντες θα αναζητήσουν μια κοινή φόρμουλα για τη διαδικασία και τις θέσεις που θα εκφράσουν.

Από εκεί και πέρα, πηγές της Ιπποκράτους σημειώνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα υπενθυμίσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να ενταχθούν σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, ενώ θα επαναλάβει το θέμα του καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης και της ισότιμης λειτουργίας όλων των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Σις προτάσεις του Φώτη Κουβέλη θα περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ από το 23% αλλά και ο μη διαχωρισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, με τον οποία έχει ενστάσεις η ΔΗΜΑΡ.

Advertisements

Entry filed under: Κυβέρνηση.

Νέα πολιτική και κοινωνική συνεννόηση Ποιος ωφελείται;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: