Απόφαση με αντάρτικο εκ δεξιών!

November 6, 2012 at 6:01 am Leave a comment

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Παρών στα μέτρα και ναι στον προϋπολογισμό θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ με απόφαση που έλαβε χθες αργά το βράδυ η Κεντρική της Επιτροπή.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι όμως ότι η δεύτερη πρόταση που κατέβηκε κόντρα σε αυτή της ηγεσίας δεν ήταν το όχι ή το παρών σε όλα ή ένας συνδυασμός των δύο, όπως θα περίμενε κανείς με δεδομένες τις εσωκομματικές αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα, αλλά το ναι σε όλα, αντάρτικο εκ δεξιών δηλάδή, μια πρόταση που συγκέντρωσε 26 ψήφους σε σύνολο 109 ψηφισάντων.

Εβδομήντα εφτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ του παρών στα μέτρα και του ναι στον προϋπολογισμό, μια πρόταση που αποτελεί και την επίσημη θέση του κόμματος πλέον, ενώ 6 άτομα επέλεξαν το λευκό.

Η ομάδα των διαφωνούντων (Νεφελούδης-Βουδούρης) επιχείρησε να κατεβάσει ξεχωριστή πρόταση, ωστόσο έπειτα από ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε και παρασκηνιακές διεργασίες συντάχθηκε με την πρόταση Κουβέλη ή ψήφισε λευκό. 

Στην ομιλία του και πιο συγκεκριμένα στο κλείσιμό της ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να πουν «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον Προϋπολογισμό επιχειρηματολογώντας τη θέση του αυτή ως εξής:

«Είχαμε καταστήσει με απόλυτα σαφή ειλικρίνεια ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη. H θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του προϋπολογισμού πρέπει να καθορισθεί και με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή να συνυπολογισθούν αφενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις σταθερής κυβερνητικής διαχείρισης μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Δε θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ότι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο».

Advertisements

Entry filed under: ΔΗΜΑΡ.

Δεν είμαστε ρετιρέ! Που θα κάτσει η μπίλια;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

November 2012
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggers like this: