Εισηγήσεις υπέρ συμμετοχής στην κυβέρνηση

October 20, 2012 at 4:14 am Leave a comment

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Ευήκοα ώτα συναντά στο ΠΑΣΟΚ η δήλωση στήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, την οποία πολλοί ερμηνεύουν ως έμμεσο μήνυμα έκφρασης επιθυμίας υπέρ της ένταξης του κόμματος και του ίδιου του προέδρου του στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετά είναι τα στελέχη που παροτρύνουν τον κ. Βενιζέλο να διεκδικήσει πιο ενεργή και πιο άμεση εμπλοκή στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες και κατά συνέπεια χαρτοφυλάκια και θέσεις σε υπουργεία και στον κρατικό μηχανισμό.

Βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών αυτής της άποψης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που στηρίζει την κυβέρνηση και επιθυμεί την επιτυχία της, έχει να ωφεληθεί και να κερδίσει από μια ουσιαστική ανάμειξη στο τρικομματικό σχήμα με δικά του στελέχη σε καίρια πόστα.

Δεν λείπουν βέβαια και κάποιες πικρόχολες απόψεις όσων προκρίνουν την απόχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, οι οποίοι βλέπουν πίσω από τη σπουδή για κυβερνητική συμμετοχή μια απέλπιδα προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να διασωθεί ο ίδιος προσωπικά προσδεόμενος στο άρμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, τα στελέχη αυτά δέχονται την οξεία κριτική των υποστηρικτών της ενεργού συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στη βάση της λογικής ότι το κόμμα τους αποτέλεσε και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και οποιαδήποτε άλλη σκέψη για καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής ή για καταψήφιση των μέτρων θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή πραγματικότητα για το ΠΑΣΟΚ όπως καταγράφεται άλλωστε στις περισσότερες δημοσκοπήσεις -φανερές και μυστικές- μόνο αποκαρδιωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενδεικτική είναι η πιο πρόσφατη μέτρηση της VPRC για την εφημερίδα ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ όπου παρουσιάζεται να έχει απολέσει πάνω από το μισό της εκλογικής του δύναμης (5,5% στην τελευταία θέση μαζί με τη ΔΗΜΑΡ). Ωστόσο, πηγές της Ιπποκράτους αμφισβητούν ευθέως τα αρνητικά γκάλοπ κάνοντας λόγο για “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη” και “πόλεμο” που δέχονται από διάφορα κέντρα.

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

Ανιστόρητες εξισώσεις και πραγματικότητα Οι Ισραηλινοί πειρατές χτύπησαν το Estelle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: