Ναι στα μέτρα, όχι στα εργασιακά

October 18, 2012 at 5:52 am Leave a comment

Οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά προβάλλουν ως η νέα κοκκινη γραμμή των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων, έχοντας τεθεί πιο έντονα από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και λιγότερο επιτακτικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ίδια ώρα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναψαν το «πράσινο» φως στον πρωθυπουργό για όλες τις υπόλοιπες αιματηρές περικοπές των 13,5 δις.

Ειδικότερα, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης αφού υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «βεβαίως πρέπει να υπάρξουν διαρθωτικές αλλαγές» και «όλα τα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν στο κράτος, βεβαίως πρέπει να γίνουν», αμέσως μετά διευκρίνισε ότι «οι αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά δεν έχουν καμία σχέση με όλα εκείνα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέτρα και η ΔΗΜΑΡ δε θα ψηφίσει την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Κατά τη χθεσινή ημέρα η Αγίου Κωνσταντίνου επανήλθε στο θέμα και με ανακοίνωσή της επαναλάμβανε ότι σκοπεύει να «πάρει πάνω της» την υπόθεση των εργασιακών, ενώ υπενθύμιζε τη δήλωση Κουβέλη ότι «δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα».

 

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, πιο ήπια και διπλωματικά, τόνιζε μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «είναι λάθος η εμμονή στα εργασιακά» και ότι «δε βοηθούν άλλες παρεμβάσεις στα εργατικά». Ωστόσο, απέφυγε να είναι κατηγορηματικός και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα επίμαχα μέτρα. Λίγο αργότερα πηγές της Ιπποκράτους περιορίζονταν να σημειώσουν μόνο πως «αν δεν τα ψηφίσει ο κ. Κουβέλης, δε θα τα ψηφίσει κανείς».

 Αντιθέτως, ο κ. Βενιζέλος, δείχνοντας την κατεύθυνση για την γενικότερη πολιτική του στάση, δε δίστασε να υπογραμμίσει εκ νέου ότι «το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει με απολύτως υπεύθυνο τρόπο, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής».

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό «να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό, εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας» και να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την όλη αυτή κατάσταση της σκληρής λιτότητας -χωρίς προοπτική- που έχει διαμορφωθεί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα για τις 12 ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε την Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη των δύο οργάνων για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και σε εσωκομματικά ζητήματα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή συνεδρίου τον προσεχή Φεβρουάριο. Δ.Κ.

Advertisements

Entry filed under: ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ.

Απαιτούμε-αξιώνουμε-αγωνιζόμαστε Δε θα περάσουν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: