Για έξι ώρες στην Αθήνα…

October 9, 2012 at 6:04 am Leave a comment

Η κα Merkel μαζί με την αποστολή της αφικνούνται στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13.30 όπου και θα τους υποδεχτεί αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός.

Στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο και μετά την λήξη της συνάντησης περίπου στις 16.00 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 16.45 η κα Merkel θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Στις 17.30 η κα Merkel και ο κ. Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο και στη συνέχεια η κα Merkel θα αναχωρήσει από την Αθήνα, σε ένα ταξίδι – αστραπή διάρκειας περίπου 5-6 ωρών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι από τη σημερινή συνάντηση με την καγκελάριο προσδοκούν ένα σαφές μήνυμα στήριξής της κυβέρνησης στην πορεία που ακολουθεί για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και τη διατήρησή της εντός της ζώνης του ευρώ. Παράλληλα, εκτιμούν ότι με την παρουσία και τις δηλώσεις της από την Αθήνα μπορεί να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, γεγονός που ως τώρα στέκεται εμπόδιο σε κάθε απόπειρα εφαρμογής του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων και των υπολοίπων μνημονιακών υποχρεώσεων.

«Θέλουμε να σταλεί ένα μήνυμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, γιατί για να πετύχει το πρόγραμμά μας, για να πετύχουμε ο,τιδήποτε, πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η παραφιλολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι πως η Angela Merkel δε θα ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά την επόμενη δόση και πότε θα γίνει η εκταμίευση των 31,5 δις ευρώ, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι τα αποθεματικά “στερεύουν” στα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να πιέσει για την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης. Επιπροσθέτως, θα αναφερθεί στους μνημονιακούς στόχους που έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα η κυβέρνησή του αλλά και στους υπόλοιπους που προγραμματίζονται προς υλοποίηση και τέλος θα διαβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά του να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Advertisements

Entry filed under: Κυβέρνηση.

Ιπποκράτους-Αγίου Κωνσταντίνου για Μέρκελ Βαρυχειμωνιά, τσάι και συμπάθεια…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: