Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουν

September 19, 2012 at 10:03 am Leave a comment

Του Γιώργου Κυρίτση

Τελικα, εάν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, το μνημονιακό σύστημα θα έπρεπε να την εφεύρει. Οι υποστηρικτές της θεωρίας των άκρων επιχειρούν, με όπλο τον φόβο και τη μισαλλοδοξία, να επανασυστήσουν πολιτικά τον μεσαίο χώρο, που κατέρρευσε κοινωνικά. Έχουν πάψει πλέον να τηρούν τα προσχήματα και το ομολογούν.

“Όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία, οφείλουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στη Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως” γράφει υπό τον τίτλο “Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία” στο κυριακάτικο φύλλο της η “Καθημερινή” και εξηγεί: “Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού…) στη σύγχρονη πραγματικότητα”.

H πολιτική οργάνωση της μισαλλοδοξίας, ο ραγιαδισμός και η καταγγελία του “εσωτερικού εχθρού” υπήρξε ανέκαθεν ειδικότητα της “Καθημερινής”. Η εφημερίδα – εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και των ακραίων εκφάνσεων της Δεξιάς στην Ελλάδα ευτύχησε να διαθέτει πένες όχι τύπου “Κλικ”, όπως ο συγγραφέας του ανωτέρω άρθρου, ο οποίος τσιτάρει την ατάκα Παναγιώταρου, που έστειλε την αλλοδαπή γιαγιά στον Τσίπρα για αστακομακαρονάδα. Είχε πένες του βεληνεκούς του Γεωργίου Βλάχου, ο οποίος ήταν όμως εξίσου απερίφραστος όταν έγραφε το 1928: “Η ‘Καθημερινή’ πολιτικάς σχέσεις με τους πρόσφυγας δεν θέλει να έχει. Δεν έχει διάθεσιν να ακούη πρόσφυγας πολιτικολογούντας, δεν συζητεί με επιτροπάς προσφύγων δια ζητήματα αφορώντα τον τόπον, δεν ζητεί ούτε ψήφους ούτε αναγνώστας εις τους συνοικισμούς, (…) δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα”.

Και δεν μιλούσε στον αέρα, αλλά τροφοδοτούσε ένα κίνημα τραμπούκικων επιθέσεων των γηγενών εναντίον των “τουρκόσπορων”, το οποίο εμφανίζει ανατριχιαστικές ομοιότητες στην επιχειρηματολογία και τη μεθοδολογία με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Αν δεν υπήρχε η Χ.Α., θα έπρεπε να την εφεύρουν. Και το έκαναν σε μεγάλο βαθμό υιοθετώντας από την πρώτη μέρα της κρίσης τη χρυσαυγίτικη ατζέντα: Για όλα φταίνε οι μετανάστες και ο Τσίπρας.

Advertisements

Entry filed under: Αρθρογραφία.

Δύο βήματα πριν τη νέα θυσία «Υπάρχει εναλλακτική πρόταση…»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggers like this: