Πάρτε αποφάσεις τώρα

August 17, 2012 at 8:42 am 1 comment

*Του Μιχάλη Ιγνατίου

Αν κάτι απέδειξε η ιστορία του μνημονίου είναι η ασυνέπεια των Ελλήνων πολιτικών. Και δεν αφορά μόνο τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού λαού, αλλά -αφού στο μεταξύ έριξαν το ελληνικό καράβι στα βράχια- αθέτησαν και τις υποσχέσεις τους προς τους δανειστές. Και για να μην παρεξηγηθώ, οφείλω να επισημάνω πως είναι πολλοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,που προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο αδυναμίας υλοποίησης του σκληρότατου Προγράμματος που εισηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση και ανέλαβε να εφαρμόσει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οσοι παρακολουθούν τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των Ελλήνων αξιωματούχων με τους δανειστές, έχουν κουραστεί να διαπιστώνουν τις «ηρωικές» προσπάθειες των εκάστοτε πρωθυπουργών και των υπουργών να βελτιώσουν τα αβάστακτα μέτρα. Κάθε φορά είμαστε θεατές στο ίδιο έργο: μετά την αναχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας γίνεται ένα βήμα πίσω και απαντούν μέσω διαρροών οι Βρυξέλλες, με απειλές αναβολής της εκταμίευσης των δόσεων ή με πιο σκληρούς όρους.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ούτε από τους «δικούς» μας, ούτε από τους δανειστές, οι οποίοι διαφωνούν και μεταξύ τους. Και δεν πρόκειται για ένα επτασφράγιστο μυστικό, αλλά για μία γνωστή σε πολλούς πραγματικότητα, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση της οικονομίας. Από την πρώτη στιγμή, που οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να συμπορευτούν με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, γνώριζαν πως έχουν ευθύνες, και έναντι των ψηφοφόρων τους, αλλά κυρίως προς την πλειονότητα του ελληνικού λαού, που επέλεξε τις λεγόμενες «μνημονιακές δυνάμεις». Δεν ήταν μυστικό σε κανέναν, πόσω μάλλον στους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πως χωρίς σταθερή κυβέρνηση το τέλος δεν θα ήταν μακριά.

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνέχισης της στήριξης της κυβέρνησης ή της αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα. Οποια και αν είναι η απόφασή τους, ας τη λάβουν τώρα, διότι οι επόμενοι δύο μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα 50 χρόνια.

*Από το ΕΘΝΟΣ

Advertisements

Entry filed under: Αρθρογραφία.

Για μια αναπτυξιακή τράπεζα ειδικού σκοπού Ο Γερμανός «Μουτζούρης»

1 Comment Add your own

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: