“Εξαπατήσατε το λαό, θα είστε σύντομη παρένθεση”

July 7, 2012 at 5:47 pm Leave a comment

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αλλά και σαφές στίγμα για το είδος της αντιπολευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο περιελάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για κρυφή ατζέντα και εξαπάτηση του ελληνικού λαού τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εγκατάλειψη του βασικού προεκλογικού επιχειρήματος της επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτήρισε «αγγελτήριο πώλησης γης και ακινήτων» τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ανέγνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

«Η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών. Όποιος την πίστεψε την πάτησε, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδεν λάθος αναγνωρίζεται…», σχολίασε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κρύψατε προεκλογικά τις πραγματικές σας προθέσεις και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό, οι προγραμματικές δηλώσεις αποτελούν δηλώσεις απόρριψης των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», συμπλήρωσε και απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά αναρωτήθηκε γιατί δεν είχε θέσει σε γνώση των πολιτών πριν τις εκλογές την επίθεση στη δημόσια περιουσία, την οποία εξαπέλυσε στη χθεσινή του ομιλία.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η νέα τρικομματική κυβέρνηση δε θα είναι διαφορετική από εκείνες των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου και όπως σημείωσε «δε θα είναι απλά κυβέρνηση συνέχειας της ίδιας πολιτικής αλλά και μεγαλύτερης καταστροφής…».

«Θα είναι είναι μια κυβέρνηση πιστής εφαρμογής του μνημονίου και αν είμαστε καλοί και υπάκουοι, κατι μπορεί να μας δώσουν στο τέλος…», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι ο πιο ασφαλής δρόμος απομάκρυνσης της χώρας από την ευρωζώνη είναι ο δρόμος της μη διαπραγμάτευσης και της επιτάχυνσης του μνημονίου που επιλέγει η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι «ειδικού σκοπού» για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο και ζήτησε να πληροφορήθεί από τον πρωθυπουργό ποιο θα είναι το κέρδος του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, του κερδοφόρου ΟΠΑΠ, της Αγροτικής, των αιγιαλών, των λιμανιών, των αεροδρομίων, του Ελληνικού και ολόκληρης της παράλιας ζώνης από το Σούνιο ως το Φάληρο.

Υπενθύμισε δε ότι ποτέ οι ιδιωτικοποιήσεις –όπως επιχειρείται να γίνει και τώρα από την τρικομματική συγκυβέρνηση- δεν έφεραν αποτελέσματα, παρά μόνο διαφθορά και ακριβότερα τιμολόγια για το λαό, κάνοντας λόγο για λεηλασία της οικονομίας.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τους ρώτησε αν μπορούν να συμφωνούν με αυτή τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που θα αφήσει τη χώρα χωρίς εργαλεία για την παραγωγική της ανασυγκρότηση…».

Ολοκληρώνοντας την εκτεταμένη αναφορά του στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση δε θα έχει απέναντί της το ΣΥΡΙΖΑ «αλλά τον ελληνικό λαό που έχει δικαίωμα να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που εκποιούν τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής» και προειδοποίησε ότι «όσοι δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον θα λογοδοτήσουν».

Παράλληλα, στηλίτευσε ότι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του «δεν έκανε καμία αναφορά στη λέξη Υγεία και Παιδεία, καμία αναφορά στη μετενέργεια και τον κατώτατο μισθό, καμία αναφορά στο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που μείωσε ο κ. Βενιζέλος, στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, παρά τις διαρροές που υπήρχαν ότι κάτι θα έλεγε, καμία αναφορά τέλος στην εξεταστική για το πως έφτασε η χώρα στο μνημόνιο…».

Περιγράφοντας το γενικό πλαίσιο προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη αντικατάστασης του μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας με άξονες:

Α) Τη ρεαλιστική, αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική σταθεροποίηση,
Β) Την υλοποίηση τεσσάρων βημάτων για να αρχίσει να βγαίνει η χώρα από το «βάλτο» του μνημονίου τα οποία είναι τα εξής:

1. Η διασφάλιση για τη χώρα μας του κεκτημένου της 29ης Ιουνίου για την απευθείας ευρωπαϊκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή, χωρίς την εγγραφή του σχετικού ποσού των, περίπου, €50 δις στο δημόσιο χρέος,
2. Το πάγωμα όλων των μέτρων λιτότητας,
3. Η επιβολή μορατόριουμ αποπληρωμής των δανείων προς την τρόικα, τουλάχιστον για ένα χρόνο,
4. Η ενεργοποίηση των προγραμμάτων επενδύσεων μέσω της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, αλλά και κοινοπρακτικών επενδυτικών σχημάτων μέσω διακρατικών συμφωνιών.

Επίσης, ενημέρωσε για τις τρεις προτάσεις νόμου που θα καταθέσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο α) για την άρση της μετενέργειας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο του 2011, β) τη «νέα σεισάχθεια», με τη διαγραφή, μερική ή ολική, ή και το πάγωμα κατά περίσταση, των τραπεζικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, γ) την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι υπεύθυνη αντιπολίτευση για το ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι» -όπως είπε ο κ. Τσίπρας- «να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την πορεία της χώρας προς την καταστροφή αλλά να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον».

Τόνισε δε, ότι το κόμμα του δεν προετοιμάζεται για να κάνει αντιπολίτευση αλλά για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου «όταν κλείσει η σύντομη παρένθεση αυτής της μνημονιακής συγκυβέρνησης», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του.

Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιτάχυνσης του μνημονίου θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή», συμπλήρωσε ωστόσο, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τα κόμματα της συμπολίτευσης, ότι «έχετε ήδη χάσει την εμπιστοσύνη από την κοινωνία και πολύ σύντομα οι συσχετισμοί στην κοινωνία θα αποτυπωθούν και στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ -μέσα και έξω από τη Βουλή- να επιταχύνει αυτή την εξέλιξη». Δ.Κ.

Advertisements

Entry filed under: Γενικά Θέματα.

Νέο ΠΑΣΟΚ με παλιό όνομα και σύμβολα Βουλευτής απειλεί με όπλο σε ζωντανή εκπομπή!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: