Η νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ

July 4, 2012 at 6:07 am Leave a comment

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελεί το εναρκτήριο βήμα της διαδικασίας ανασύστασης του κόμματος που έχει προαναγγείλει πριν από τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη, δίνοντας ένα γενικό πλαίσιο για τη φυσιογνωμία που φιλοδοξεί να αποκτήσει το κόμμα και –σύμφωνα με πληροφορίες – θα τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ανοιχτή παράταξη της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, με αποκεντρωμένη δομή και έμφαση στις νέες τάσεις και τα νέα κινήματα της εποχής.

Επίσης, θα απευθύνει και πάλι στα μέλη και σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη πρόσκληση αυτοοργάνωσης, καλώντας τους να επανεγγραφούν στις οργανώσεις τους και να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας που θα αποτελέσουν τη νέα πανελλαδική διάρθρωση.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης θα συγκροτηθεί από τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, οι οποίες μετεξελίσσονται σε Νομαρχιακές Επιτροπές Ανασύστασης, τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, τους βουλευτές και τους υποψήφιους που ήταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, όπως και τα μέλη που εκπροσωπούν το κόμμα, σε θεσμικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση, συλλόγους και επιμελητήρια.

Η Συνδιάσκεψη θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και στόχος της Ιπποκράτους είναι να λάβουν μέρος πάνω από χίλια άτομα, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ -παρά τη φθορά του- παραμένει ενεργό ως πολιτικός χώρος και διαθέτει πρόθυμο προσωπικό και στελέχη που θα συμβάλλουν στην επανίδρυσή του.

Σε σχεδόν παράλληλο χρόνο πάντως πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με φυγόκεντρες τάσεις θα διεξάγουν τις δικές τους εκδηλώσεις μέσω των πολιτικών τους κινήσεων ή των ομίλων προβληματισμού με τους οποίους συνομιλούν. Για παράδειγμα το Π80 που πρόσκειται στο Γιάννη Ραγκούση καλεί αύριο τους φίλους του σε ανοιχτή συνέλευση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το μετεκλογικό τοπίο, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα κάνει τα αποκαλυπτήριά της η «Δημιουργική Ελλάδα», το νέο think tank του Ηλία Μόσιαλου, το οποίο τοποθετείται στον κεντρώο μεταρρυθμιστικό χώρο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η στάση που θα κρατήσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, οι οποίοι (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους) έχουν διαφωνήσει δημοσίως και έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τη νέα ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει να είναι ενωτικός και θα ζητήσει «συστράτευση όλων».

Τέλος, η Ιπποκράτους έχει ήδη στείλει προσκλήσεις να παραστούν και να χαιρετίσουν τη Συνδιάσκεψη στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη (θα εκπροσωπηθεί από το γραμματέα Σπύρο Λυκούδη και τον εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο), με την οποία το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται για την ηγεμονία στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς και στους Οικολόγους Πράσινους.

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς ελπίδα… Λαμπρή επιστημονική ανακάλυψη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: