Θα πέσουν κεφάλια από τις 18…

June 14, 2012 at 6:03 am Leave a comment

Τις προθέσεις του για τη μετωπική σύγκρουση που πρόκειται να υπάρξει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και το ξεκαθάρισμα λογαριασμώνπου αναμένεται με στελέχη που είτε διαφωνήσουν μαζί του είτε αμφισβητήσουν την θέση του ως προέδρου αφήσε να διαφανούν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω δύο διαφορετικών συνεντεύξεων που παραχώρησε.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στις αιχμές που άφησαν εναντίον του ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θλίβεται και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για εκείνον το γεγονός ότι με τη στάση τους, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, δίνουν λαβή για εσωστρέφεια και αυτό –όπως συμπλήρωσε – είναι κάτι που θα πάρει πολύ σοβαρά υπόψη του…

«Ο καθένας αξιολογεί συμπεριφορές στελεχών μία εβδομάδα ή 5 μέρες πριν τις εκλογές, όταν δίνουμε μία μάχη αυτού του είδους, τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Όλοι ξέρουμε τι διαδρομή έχει ακολουθήσει ο καθένας μας, ποια ευθύνη είχε και για ποιο πράγμα», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υποσχέθηκε να βάλει τέρμα στην περίοδο παραπολιτικής μέσα στο κόμμα.

Μάλιστα στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ήταν πιο αυστηρός και πιο απόλυτος, προαναγγέλοντας διαγραφές, καθώς υποστήριξε ότι «όσοι ασκούν κριτική την ώρα της μάχης, θέτουν εαυτούς εκτός παράταξης».

Ειδικότερα, κατηγόρησε το Γιάννη Ραγκούση για απύθμενο πολιτικό θράσος και ανηθικότητα, ενώ τον παρομοίασε με τον γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκια λόγω ορφάνιας!

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στελέχη που πλήγωσαν με τις συμπεριφορές τους, τα λεγόμενα «βαρίδια» όπως τα έχει χαρακτηρίσει, υποστηρίζοντας ότι «τους έβαλε όλους μέσα, αν και ίσως θα έπρεπε να είχε αφήσει κάποιους εκτός, το έκανε όμως» –όπως διευκρίνισε- «για να αφήσει το λαό να εκφραστεί και ήδη ο κόσμος έκανε τις επιλογές του».

Τέλος, από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αρνήθηκε ότι τίθεται ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όποιον θέλει να «κινηθεί παράλληλα» με την παράταξη, «να κάνει τη δική του διαδρομή».

Ενδεικτική ήταν και η αναφορά του από τη χθεσινή συγκέντρωση στον Κορυδαλλό όπου επικαλέστηκε «την εντολή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ» για εκλογή του στην προεδρία του κόμματος στις 18 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι «το τρίμηνο ως σήμερα είναι μεταβατική περίοδος και από την προσεχή Δευτέρα που θα έχουν τελειώσει οι εκλογές θα ξεκινήσει η προσπάθεια για την για την ανασύσταση της παράταξης». Δ.Κ.

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

«Ναι» σε κυβερνητική συμμαχία της Αριστεράς… Μεσογειακή συμμαχία έναντι της γερμανικής δικτατορίας

Leave a comment

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ