Μαλλιά – κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια

April 20, 2012 at 6:27 am Leave a comment

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Aναβρασμό στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η ανακοίνωση της δεύτερης παρτίδας των υποψηφίων του κόμματος, που ολοκληρώνεται εντός της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό Μαγνησίας ο πρώην νομάρχης και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, που δε συμπεριλαμβάνεται τελικά στις λίστες, κατήγγειλε ως υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του το βουλευτή Κώστα Καρτάλη χρησιμοποιώντας πολύ βαριές εκφράσεις και κατηγορώντας τον για διαπλοκή και πολιτική ανηθικότητα.

«Νίκησε η διαπλοκή του Κώστα Καρτάλη, του ξενόφερτου και εγκάθετου εκπροσώπου των μεγαλοσυμφερόντων των Αθηνών. Δυστυχώς, έχασε η προοδευτική παράταξη. Έχασε πάνω απ’ όλα η πολιτική ηθική», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπατόλιας, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είχε αναπτύξει έντονη προεκλογική δραστηριότητα επί αρκετό χρονικό διάστημα και πολύ πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, έχοντας λάβει – όπως ισχυρίζεται ο ίδιος – σαφείς διαβεβαιώσεις από τη νέα ηγεσία του κόμματος ότι θα είναι υποψήφιος.

Από την πλευρά του ο κ. Καρτάλης -σύμφωνα με έγκυρες πηγές- αρνείται ότι είχε εμπλοκή στο θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ή ότι επηρέασε τις κρίσεις της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσημη θέση της Ιπποκράτους για τη μη συμμετοχή Παπατόλια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μαγνησία είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να συνεχίσει την πετυχημένη του ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση.

Επιπλέον, συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι με βάση το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ασυμβίβαστο μεταξύ υποψηφιότητας για τις βουλευτικές εκλογές και προηγούμενης υποψηφιότητας -ως επικεφαλής συνδυασμού- στις περιφερειακές εκλογές. (Ο Απόστολος Παπατόλιας ηγήθηκε του ψηφοδελτίου “Θεσσαλών Δύναμη” το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και είναι σήμερα γενικός γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας).

Εσωκομματική αντιπαράθεση προκλήθηκε ακόμη στο Νομό Ξάνθης όπου αντί του βουλευτή Τσετίν Μάντατζη επελέγη ο Μπαράν Μπουρχάν (από τη μουσουλμανική μειονότητα), καθώς και στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας και Κεφαλλονιάς.

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

Μετά το Debrocracy έρχεται η Catastroika Πρεμιέρα για τους Θαλασσινούς Έρωτες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggers like this: