Στην ελληνική Βουλή θα κληθεί η τρόικα;

March 29, 2012 at 5:44 am Leave a comment

Του Αλφόνσου Βιτάλη

Τουλάχιστον το Ευρωκοινοβούλιο έκανε στοιχειωδώς το καθήκον του. Κάλεσε την τρόικα να δώσει εξηγήσεις για την «εξόντωση» του ελληνικού λαού και το οικονομικό ολοκαύτωμα που επιβάλλει με το λαθεμένο, όπως πλέον αναγνωρίζεται και διεθνώς πρόγραμμα της.

Πιθανόν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών λαών να μπορούσαν να στριμώξουν κι άλλο με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις τους «τροικανούς». Όμως ήταν μια καλή προσπάθεια, έστω και με αργοπορία, για τη διεθνή απονομιμοποίηση του οικονομικού εκτρώματος, με το οποίο οδηγούν στον αφανισμό μια ολόκληρη χώρα που έχει μεταβληθεί σε πειραματόζωο των ακραίων φονταμενταλιστών του νεοφιλελευθερισμού για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ουδείς βέβαια από τους λαλίστατους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εκπροσώπους του ελληνικού λαού, διανοήθηκε να καλέσει για «ανάκριση» την τρόικα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και όμως όφειλαν και οφείλουν όλα όσα υπέρ ή κατά του μνημονίου περιφέρουν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να τα συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με την τρόικα μέσα στη Βουλή, πολύ περισσότερο όταν η πλειοψηφία ψηφίζει με «ρυθμούς πολυβόλου» όλα όσα απαιτεί η τρόικα.

Τις ώρες που μέσα στην ίδια την Ευρώπη διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης των πολιτικών της τρόικας, στην Ελλάδα που είναι γονατισμένη και εξοντώνεται καθημερινά, κανένας μα κανένας δεν έχει ακόμα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και την στήριξη της διαλυμένης κοινωνίας. Ειδικά τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά του ότι έχουν ήδη παρέλθει πάνω από δύο χρόνια που η Ελλάδα ζει υπό την τρόικα και το μνημόνιο, δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό εναλλακτικό πρόγραμμα που θα βάλει τη χώρα σε μια νέα τρόχια.

Το μόνο που κάνουν είναι να κατασκευάζουν «ευχολόγια» και εκβιαστικά διλλήματα για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τους οπαδούς τους και να αποφύγουν ένα εκλογικό πατατράκ.

Αν κάποιος όφειλε να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την τροικα, είναι πρώτο από όλους το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Αυτοί που με τη δημοκρατική νομιμοποίηση που έχουν, μπορούσαν και μπορούν να έχουν βάλει φρένο σε παράλογες απαιτήσεις και πρακτικές μαζικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Εξαντλούν όμως την ενέργεια τους σε αναλύσεις στα ερτζιανά ή στα τηλεοπτικά κανάλια και στις μεταξύ τους «κοκορομαχίες».

Βέβαια αν κάτι ήταν αξιοσημείωτο στη διαδικασία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι ότι οι «υπάλληλοι» (δηλαδή ο Τόμσεν και η παρέα του που όταν έρχονται στην Ελλάδα ξεπερνούν κάθε όριο ωμών εκβιασμών και προκλήσεων), «κρύφτηκαν». Και κρύφτηκαν πίσω από τους πολιτικά υπεύθυνους για αυτό το ολοκαύτωμα: την γραφειοκρατική νεοφιλελεύθερη παρέα της Κομισιόν, αφού ανέλαβε να καθαρίσει και να δώσει πλήρη πολιτική κάλυψη ο κ. Όλι Ρεν, ο επίτροπος για τα οικονομικά και δημοσιονομικά.

Ο κ. Ρεν που φαίνεται ότι απολαμβάνει να ενημερώνει επιλεκτικά δημοσιογράφους σε πανάκριβες σάουνες ήταν εκείνος που ως επίτροπος για Διεύρυνση της Ε.Ε, απειλούσε με «ολοκαύτωμα» την Κύπρο αν ψήφιζε κατά του Σχεδίου Ανάν το 2004 και διέσυρε και τότε την Ελλάδα ότι δεν πιέζει για να αλλάξουν άποψη οι Κύπριοι. Μόνο που αν τότε οι Κύπριοι ακολουθούσαν τις εντολές του, σήμερα δε θα υπήρχε η Κυπριακή Δημοκρατία και πιο πολύ δε θα είχε καν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω οικονομική της ανάκαμψη μέσω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει ήδη αρχίσει.

Και βέβαια τόσο ο κ. Ρεν όσο και οι «υπάλληλοι» της τρόικας, «πιπίλισαν» και πάλι την ίδια «καραμέλα», ότι δηλαδή για όλα φταίνε οι Έλληνες που δεν καθυστερούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα και να πιουν το πικρό φάρμακο, που όμως είναι το μοναδικό που θα τους θεραπεύσει. Μόνο που την ίδια ώρα κορυφαίοι οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο, αμφισβητούν ανοικτά το πρόγραμμα της τρόικας, ενώ τις ίδιες ώρες φουντώνει σε όλη την Ευρώπη το ρεύμα που αμφισβητεί τις συνταγές των «επίδοξων σωτήρων της Ελλάδας και ευρύτερα της ευρωζώνης».

Αυτό βέβαια που δεν καταλαβαίνουν ούτε οι νεοφιλελεύθεροι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ούτε και οι «υπάλληλοι» τους, είναι ότι καμία «αυταρχική λύση» δεν διαρκεί αιώνια και πως η Ιστορία καταγράφει και κατατάσσει αυτούς που οδηγούν λαούς και κοινωνίες σε ολοκαυτώματα.

Advertisements

Entry filed under: Αρθρογραφία.

Η κοκορομαχία προβληματίζει το Μαξίμου Κρίση και επώδυνα τραύματα στην παιδική ηλικία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: