Η κοκορομαχία προβληματίζει το Μαξίμου

March 28, 2012 at 6:15 am Leave a comment

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Έντονο προβληματισμό και δυσφορία προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η προεκλογικού χαρακτήρα κοκορομαχία στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αποτέλεσμα αφενός να «τσαλακώνεται» το συναινετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και αφετέρου να δυσκολεύει η ολοκλήρωση των εκκρεμών νομοσχεδίων στη Βουλή με δεδομένη την πίεση για τη διάλυσή της, προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές.

Προσπάθεια να κατευνάσει κάπως τα πνεύματα κατέβαλλε χθες -ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι «τέτοιου είδους τριβές είναι φανερό ότι θα υπάρχουν, καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, ωστόσο, παρά τις τριβές, έχει σημασία να προχωρήσουμε τις βασικές υποχρεώσεις».

Επιβεβαίωση για 6 Μαΐου
Στο μεταξύ, ο Παντελής Καψής ήταν για πρώτη φορά πιο αποκαλυπτικός από ποτέ γύρω από το θέμα της προκήρυξης εκλογών, επιβεβαιώνοντας –εμμέσως πλην σαφώς – την πρόθεση του πρωθυπουργού οι κάλπες να στηθούν στις 6 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε –κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- αν μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η Βουλή θα έχει ολοκληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, απάντησε ότι «είναι μια καλή πρόβλεψη» και επίσης σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις νομοθετικές εκκρεμότητες ότι «πρέπει όλα τα νομοσχέδια να ψηφιστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη».

Κατόπιν τούτου, καθίσταται πιο ξεκάθαρο ότι προσανατολισμός της κυβέρνησης, με τον οποίο συμφωνούν οι βασικοί της εταίροι –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – είναι μέχρι τις 11 Απριλίου η Βουλή να έχει εκπληρώσει τη διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης των νομοσχεδίων που απαιτεί το μνημόνιο και αμέσως μετά να διαλυθεί για να προκηρυχθούν εκλογές για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο των επαφών του με τα κόμματα που έχουν ΚΟ στο Κοινοβούλιο, συναντώντας στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Advertisements

Entry filed under: Κυβέρνηση.

Κάλπες στις 6 Μαΐου με τεχνητή πόλωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ομερτά για το μνημόνιο και συμφωνία για στροφή σε ατζέντα «νόμου και τάξης» Στην ελληνική Βουλή θα κληθεί η τρόικα;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: