Κρας τεστ για τη συσπείρωση της βάσης

March 18, 2012 at 10:13 am Leave a comment

Κρίσιμο τεστ για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών αποτελεί η σημερινή διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κύριο μέλημα της Ιπποκράτους είναι η ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού και των μελών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξαναζεσταθούν οι παγωμένες σχέσεις τους και να επανενταχθούν ενεργά στις τάξεις του κόμματος, το οποίο οδεύει προς τις εκλογές με σοβαρότατα προβλήματα, όπως αποδεικνύει και η εντυπωσιακή δημοσκοπική του καθίζηση.

Είναι άλλωστε έκδηλη η αγωνία σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του κόσμου, που όλες τις προηγούμενες ημέρες στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν επιδοθεί σε μια ευρεία κινητοποίηση για να πείσουν τα μέλη τους να λάβουν μέρος στη σημερινή εκλογή νέου αρχηγού.

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του»
Έμφαση στη σημασία της συμμετοχής έδωσε και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος σε δήλωσή του από τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου πήγε να ψηφίσει, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του, τον εαυτό του, τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση», ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η συμμετοχή θα είναι τέτοια που θα διαψεύσει όλους όσοι πίστευαν ότι το κόμμα δε μπορεί να ανακάμψει».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα μπορεί να σταθεί όρθια, μόνο όταν έχει ενότητα και αλληλεγγύη και ειλικρινής συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Από τα πρώτα στοιχεία της ψηφοφορίας η Ιπποκράτους εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιημένη, υποστηρίζοντας ότι ως τις 11 έχουν ήδη ψηφίσει 50.000 άτομα.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, βουλευτών αλλά και παραγόντων του κόμματος ανά την Ελλάδα, από τις 9 το πρωί μέχρι και πριν από λίγη ώρα η ροή των πολιτών που έσπευσαν στις κάλπες (1074 συνολικά και 768 εκλογικά κέντρα) ήταν συνεχής, ενώ σε κάποια εκλογικά κέντρα σημειώθηκαν κάποιες μικροκαθυστερήσεις επειδή άργησε να φτάσει το εκλογικό υλικό.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 17.00, υπάρχει όμως η δυνατότητα παράτασης ως και δύο ώρες επιπλέον.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), που εποπτεύει την εκλογική διαδικασία θα ανακοινωθούν μετά την πιστοποίηση του 25% των ψηφοδελτίων.

Λίγο μετά τις 12 ψήφισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Ερυθραία αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα αλλάζει και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας και φορέας αλλαγών».

Advertisements

Entry filed under: ΠΑΣΟΚ.

«Αρχίζουμε» …από λευκή σελίδα – Το σχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για το νέο ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ: 38 χρόνια, 4 πρόεδροι στο τιμόνι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: