Μύρισε κάλπες

March 15, 2012 at 6:26 am Leave a comment

Ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που της απομένουν ως τις αρχές Απριλίου προγραμματίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου το αργότερο ως τις 6 του άλλου μήνα και πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα να προκηρυχτούν εκλογές.

Με βάση τον προγραμματισμό αυτό που αποφάσισε χθες να πορευτεί το Υπουργικό Συμβούλιο πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν κάλπες φαντάζει η 29η Απριλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φέρεται να συμμερίζεται το Μέγαρο Μαξίμου, οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν πριν την Πρωτομαγιά, ώστε οι κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν να μη συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο.

Πάντως, ο ακριβής ορισμός τους θα συναρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να υλοποιηθούν και σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές αλλά και την περιγραφή που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είναι πολλές και τις επόμενες εβδομάδες «πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά από την Ελλάδα, τα οποία» διευκρίνισε ότι «αφορούν μέτρα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα αλλά και να ψηφιστούν από τη Βουλή νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου άμεσης προτεραιότητας».

Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έθεσε σε ισχύ τη νέα δανειακή σύμβαση και την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά το βράδυ και στη Βουλή για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ σήμερα το σχετικό κείμενο θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Συνολικά εννέα νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχεδιάζονται να κατατεθούν στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, πριν την προκήρυξη των εκλογών, με κορυφαίες προτεραιότητες να θεωρούνται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νέα δανειακή σύμβαση και ένα επιπλέον πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει ορισμένες πρόσθετες προαπαιτούμενες ενέργειες που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σήμερα στις 16.00 στο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος συναντάται με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Advertisements

Entry filed under: Κυβέρνηση.

Τελευταία φάση πριν τις εκλογές Η σαγηνευτική αυταπάτη του φιλελληνισμού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


%d bloggers like this: